Provpaddlat Storm+

I år har Nordic Kayaks satsat rejält med 2 nya modeller och en uppdatering av en gammal modell. Nitro som är den ski jag paddlat det senaste året har fått en ny sittbrunn och Storm och Squall har fått Syskon med tillnamnet +. + på Nordic språk betyder högre volym mer Rocker och en gnutta mer stabilitet.

Om mig Magnus Siverbrant 39 år med en bakgrund som landslagskanotist i Maraton. Längd 189cm och vikt 87 kg numera elitmotionär med målet att bli en duktig surfski paddlare.

Jag paddlar ganska mycket och har bra balans och har generellt sätt inga problem att paddla min primära ski som är en Nitro. Jag vill verkligen skaffa mig mycket erfarenhet utav paddling i grov sjö men även om jag klarar av att paddla min nitro i grov sjö så vill jag ha ett komplement till denna som gör att jag helt och hållet kan fokusera på vågorna. En annan anledning är att jag paddlar mycket ensam året om och det kan vara skönt att ha lite mer marginal om det brallar på ibland. Sist men inte minst är det skönt att sitta i en stabilare ski om man är ute och paddlar med mindre erfarna paddlare.

Storm + har i princip samma sittbrunn som Nitron vilket jag tycker är bra. Jag sitter bra i den och har bra utrymme att rotera. Alla detaljer i sittbrunnen är top notch som med alla Nordics Skis.

Jag har provat Storm + i dryga 10m/s ifrån Marstrand in till Lökeberg strax norr om Göteborg som är mitt hemmavatten.

Upwind:

I motvinden tuffar den på bra. Den svarar när man tar i och flyter på bra mellan vågorna. Det känns att den är lite lugnare än Nitron och det känns som att den har lagom volym i fören. Visst sköljer vissa vågor in men inte så att man blir dränkt av varje våg och inte heller så att den stampar för mycket.

Downwind:

I downwinden kändes den sjukt förutsägbar. Längst ute när vi vände in var det riktigt hög sjö bakifrån och reflexsjö ifrån två håll. Här brukar det vara svårt att hitta flyt men inte idag. Det stora surfrodret biter bra och när jag hamnade lite fel så klarade det av att rätta till det. Det känns som att den är väldigt följsam. Lite längre in i fjorden kom det vågsystem ifrån två håll och det blev sicksack surf på ett sätt jag aldrig upplevt förut men skin följde snällt och fint med mellan de två riktningarna ibland utan att jag egentligen behövde tänka så mycket på det. Skrovet surfar riktigt bra och jag tycker att det svarade bra när jag tryckte på. Vid några tillfällen startade jag ifrån stillastående och fångade en våg på bara några drag och den kändes rapp och trygg när jag länkade. Visst var det någon gång då jag gick bet på en våg som jag i nitron kanske hade kunnat komma över i ett försök att länka men inte så att det störde. Det var en riktigt skoj tur hela vägen in.

Sammanfattning:

För att sammanfatta så tyckte jag att Storm + var riktigt bra. Jag kommer absolut välja en Storm + fler gånger. För mig är den är tillräckligt mycket stabilitet för att jag skall känna mig bombsäker och kunna fokusera helt på vågorna och samtidigt snabb nog för att jag skall känna att jag inte ändrar min paddling på grund av att skin känns trög. Jag gillar bärlisterna i sittbrunnen och bärhandtagen fram och bak som gör att den är lättare att bära och att hantera på land.

Produktsida Storm+ hos paddelkraft

Produktsida Storm+ hos Nordic Kayaks

- to blog -


blog built using the cayman-theme by Jason Long. LICENSE