Uppvärmning för surfski säsongen.

Så nu är det äntligen dags för Surfski Säsongen att dra igång.

2014 startade jag tävlingssäsongen 2 veckor och 4 paddelpass efter att jag slutligen beslutat att helt sluta med att äta beta blockerare. Då hade jag inte tränat något vettigt på lång tid eftersom medicinen gjorde det omöjligt att både ta i ordentligt och även på låg ansträngning gick man totalt in i väggen efter knappa timmen. Detta var startskottet på min återkomst till paddlandet.

Förra året när säsongen drog igång var min status dålig. Hade jobbat alldeles för mycket under vintern, Dragit på mig en praktinfluensa i april och så lite förlust av träningsmoral efter att min tilltänkta träningskompis plötsligt gått bort.

I vinter har jag tränat på ganska bra och haft målet att höja min paddelkapacitet markant. Hela vintern har jag hållit igång och paddlat på ett sätt som jag är ganska nöjd med. Det har kännts bra men eftersom jag har tränat själv och inte har någon att mäta mig imot är det svårt att riktigt veta.

De senaste två åren har jag kört Göta kanal som en första formmätning. Första året i gubbklass och förra året i seniorklass.

Paddelracet

I år har jag kört två lopp som formmätning. Först Göteborgs paddelrace som är ett 21 km långt lokalt race i göteborgs hamn. Loppet gick bra och Jag lyckades paddla in under det tidigare banrekordet. Tyvärr så var det ensampaddling hela vägen och det har aldrig varit någon riktigt stark kanotist som kört loppet så det var svårt att dra några egentliga slutsatser om min status annat än att den är bättre än förra året.

Göta Kanal-loppet

Det andra loppet är även i år Göta kanal. Startfältet var inte det starkaste i år men med tanke på att jag inte åkt en meter våg eller kört någon växeldrag i år så var det väldigt nervöst. Jag har aldrig varit snabb i starten så jag visste att det skulle bli tuft att hänga med de där framme första kilometern. Förhoppningen var att få till en bra klunga där bakom. Nu blev det inte riktigt som jag tänkt mig. Det var färre startande än väntat och det gick lugnare i starten vilket gjorde att jag kunde vara med i första klungan tills andra lyftet där lyftets natur i kombination med ett klumpigt misstag av mig som fyllde kajaken med vatten effektivt förhindrade mig att komma ikapp dem igen. Det bildades en liten andraklunga som jagade förstaklungan tills det åtestod 15 km av loppet. Där splittrades andraklungan och jag fick jaga ensam tills jag kom imål.

Jag lyckades hålla ner avståndet fram till förstagruppen bra och var bara 90 sek efter i mål riktigt bra efter omständigheterna och 9 min snabbare än förra året. Så jag fick några av svaren jag ville ha.

Vinterns träning har betalat sig och min grundfart och uthållighet är förbättrad. Syratålighet och snabbhet är inte så bra men jag kan inte förvänta mig mer med den träning som jag bedrivit.

Nu återstår att se om förbättringarna kommer betala sig även i vågorna. Färsta tävlingen i Kalmar är bara en vecka bort och jag hoppas att vädret är med oss så att vi får ett riktigt vågrace.

- to blog -


blog built using the cayman-theme by Jason Long. LICENSE