Knapptelefon

När man kör surfski är det a och o att man har lite koll på sin utrustning. Speciellt då den utrustning du behöver använda om olyckan är framme.

Telefonen är en av de viktigaste prylarna att ha med sig om man skal ut och leka i vågorna. med den kan du ringa efter hjälp om det skulle gå riktigt snett. Idag har i princip alla Smartphones med toch skärm många är vattentäta och vattentäta fodral är lätta att få tag i.

Många packar bara ner sin vanliga telefon i ett tätt fodral när de går ut och paddlar vilket räcker bra om man kommer paddla i vatten där det är enkelt att ta sig i land för att ringa. Att ringa med en iphone i fodral ute på havet när det brallar på och man kanske till och med ligger i vattnet fungerar tyvärr inte lika bra

Senast idag fick vi ett tillbud på vågryttaren när en tävlande ramlade i och inte lyckades meddela sig. Det blev än värre eftersom han lyckades stänga av telefonen av misstag och sedan inte lyckades starta om den.

Såhär ser min uppsättning gadgets ut när jag är ute och paddlar på havet.

oftast har jag en Iphone i fodral kanske med någon webtracking igång för att min sista possition skall vara känd. perfekt att meddela sig om man är på land och har allt möjligt man kan behöva för att kommunisera med världen.

Jag har alltid med mig en vattentät knapptelefon med ett kontantkort utan pinkod på. den telefonen hänger alltid i flytvästen och har alla de viktigaste nummren inlaggda. Att stänga av pinkoden på simkortet är viktigt för då är det bara att slå på den och använda den. inget knussel alls. Telefonen är oftast inte ens påslagen när jag paddlar själv. Den bara ligger där och slås på när man paddlar i grupp eller kör ett race. Batteriet räcker typiskt i månader när man använder den såhär. Telefonen var inte särskillt dyr och kontantkortet kostar en hundring/år.

Skall jag ut utomskärs och eller i grov sjö och telefonen riskerar att inte funka har jag en Spot satelitsändare som jag kan använda i yttersta nödfall för att kalla på hjälp.

- to blog -


blog built using the cayman-theme by Jason Long. LICENSE