Surfski SM 2016 i Norrköping

Årets SM Kördes på Bråviken. För första gången var det en del i SM veckan. SM veckan är ett samarrangemang mellan SVT och RF för att köra så många SM tävlingar som möjligt i samma stad under en vecka. Det gör det enkelt för SVT att täcka tävlingarna vilket gör att även små sporter kan få lite tv tid. Banan som låg helt inne på bråviken visste vi sedan innan att den med största sannorlikhet skulle bli relativt platt.

På dagen var det ganska mycket vind men ifrån land. Innan start verkade det som att det skulle bli ok med sjö på slutet av loppet.

På pappret skulle loppet vara en uppgörelse mellan Mig, Paul Rosenkvist och Emil Torstensson Emil som är starkare än mig på platten och Paul som är avsevärt bättre än oss båda när det gäller att surfa.

Min förhoppning var att kunna vara med och fightas om segern. Taktiken var att kunna gå ut hårt och bygga ett avstånd ner till Paul på den första platta biten och sedan försöka hålla mig så nära Emil jag kunde och hålla Paul bakom mig.

Starten gick bra och jag och Emil höll ihop bra första milen där sjön var i de närmsta platt. Det var marathonpaddling ligga och nöta på hög intensitet.

När vi väl kommit ut i vågorna blev det snabbt uppenbart att vågorna gick för långsamt hade kort våglängd och att det helt saknades dyning och att resten av loppet skulle bli push push push för att köra igenom vågor med korta pauser för surf. Emil gled ifrån och Paul kändes oroande nära bakom.

Nöta nöta nöta. I mål var jag dryga Minuten efter Emil och 20 sek före Paul.

Nöjd med min Insats absolut och ett nytt SM Silver men det blev inte alls det loppet jag ville ha. Helt klart så att det varit en fördel att köra i en kortare ski denna dag då vågorna var allt för korta för en 640 cm lång båt. Plattvatten hade passat mig bättre och lite mer vågor skulle varit roligare oavsett loppets utgång.

SVT gjorde ett 3min reportage ifrån tävlingen vilket antagligen är grenens första 3 minuter i Svensk TV

- to blog -


blog built using the cayman-theme by Jason Long. LICENSE